On som + info

ROMANYÀ DE LA SELVA

Els Rucs de les Gavarres viuen en tancats forestals a l’antiga parròquia de Romanyà de la Selva, ara veïnat del municipi de Santa Cristina d’Aro, ben conegut pels vestigis prehistòrics, l’aprofitament dels boscos i l’església de Sant Martí, així com per la relació de veïnatge que hi va mantenir la gran escriptora Mercè Rodoreda. A Romanyà s’hi accedeix per carretera des de Calonge, Llagostera o Santa Cristina d’Aro.

Totes les rutes programades es fan per aquest territori. El punt de trobada de les sortides és al coll de Can Llach, a uns tres quilòmetres del poble i passat el mas de can Llach. Des de Romanyà de la Selva cal agafar el camí asfaltat en direcció al puig d'Arques fins arribar al coll de can Llach, on es poden deixar els cotxes.  

[ obrir amb google maps per veure com arribar-hi ]

 

LES GAVARRES

El massís de les Gavarres està situat entre les comarques del Gironès i el Baix Empordà, a tocar de la Costa Brava. És un espai natural protegit, amb fauna i flora típicament mediterrànies, en què destaquen les suredes i els alzinars. Els punts més alts d’aquest entorn són superiors als 500 metres d’altitud respecte el nivell del mar, i el clima és típicament mediterrani.

La presència de vestigis prehistòrics ens indica que les Gavarres sempre han estat un massís habitat per l’ésser humà, i que durant molts segles, fins ben entrat el segle XX, els aprofitaments forestals de tota mena han estat els transformadors d’aquests paisatges. L’abandonament progressiu del massís durant el segle passat va fer que moltes de les infraestructures humanes caiguessin en desús. Així, la xarxa de camins i corriols ens ofereix una gran varietat de rutes senyalitzades i unes altres de molt poc transitades.